We gaan -alsnog- dóór met flat op led

Eind 2014 schreven we met 15 woningcorporaties het rapport “flat op led”. We toonden in 129 pagina’s aan vol concrete tips en ervaringen aan dat er goede ervaringen waren, het verdienmodel klopte, huurders enthousiast waren… We waren klaar voor de uitrol; kom maar op! Maar “Life is what happens to you, while you’re busy making other plans” [John Lennon]. 

Wij kregen een tweede kind en ik kreeg heel veel vragen over zonnepanelen, mijn andere hobby. Mijn maatjes waarmee ik het rapport had geschreven waren ook erg druk. Dus ging “flat op led” medio 2015 in de koelkast.  Focus was het kernwoord.

Toch kroop het bloed, waar het niet gaan kon. Zayaz en Laurentius kwamen al google-end op mijn telefoonnummer, er kwam een samenwerking met een nieuwe onderaannemer en een aantal succesvol verlopen projecten. De techniek ontwikkelde zich weer wat verder. Het urgentie-gevoel kwam bij mij weer toen een aantal grote corporaties me vroegen om zonnepanelen op flats, om het verbruik van de collectieve meters te compenseren. “Zou je niet eerst gaan besparen?” was mijn tegenvraag. “Ja, we moeten eigenlijk eerst wat aan de verlichting doen. Dat weten we ook wel, maar hoe doen we dat dan?!”. Tot mijn stomme verbazing zag ik geen grote adviesbureaus in dit gat springen.

Goede ideeën hebben soms even nodig om te landen, zowel bij mijzelf als in de sector. Met een nieuwe website, een folder, een nieuwsbrief gaan we februari 2017 alsnog aan de slag. Alsnog het belrondje langs mensen die de afgelopen 2 jaar wel eens geïnformeerd hebben. En nadrukkelijker het contact zoekend met bestaande relaties over dit belangrijke onderwerp. Niet omdat er niets anders te doen is, maar omdat het belangrijk is. En mijn jongste slaapt inmiddels wat beter, dat helpt ook.

Met “Zonnig huren”  lanceerden we in 2012 een gedachte, en vier jaar later lagen er 15 keer zoveel panelen op huurhuizen. Dit is het moment voor led-verlichting. Kom maar op!