Webinar ervaringen led-verlichting

Met led-verlichting in appartementencomplexen kunnen corporaties tot wel 80% op de stroomkosten van de collectieve meter besparen. Daarnaast hoeven lampen niet meer vervangen te worden.

Steeds meer corporaties rolden daarom de afgelopen jaren led-verlichting in al hun complexen uit. Zij hebben betere lichtkwaliteit, tevreden bewoners, lagere stroomrekeningen en lagere onderhoudskosten.

Op dinsdag 9 maart van 10 tot 11 uur worden de ervaringen gedeeld. In een gratis webinar voor woningcorporaties wordt gesproken over:

  • wat is het verdienmodel voor led-verlichting? Hoe zit het met het split incentive (corporatie investeert, bewoner bespaart)?
  • wanneer oppakken: direct uitrollen, bij planmatig onderhoud, of bij afschrijving van de bestaande armaturen?
  • welke ervaringen en tips hebben andere corporaties? Met ervaringen van projecten bij o.a. Woonstad Rotterdam, Woningbelang Valkenswaard, Mozaïek Wonen, Waterweg Wonen.

Het webinar wordt georganiseerd door Maarten Corpeleijn en Ralph van den Berg van het adviesteam “flat op led”. Als onafhankelijk adviseurs ondersteunden zij 20 corporaties met beleidsvorming, inventarisatie van het bezit, inkoop en projectbegeleiding.

Opgeven kan via mail aan maarten@huurenergie.nl

Over de auteur: Maarten Corpeleijn (1979) adviseert woningcorporaties en beleggers rond de uitrol van zonne-energie, led-verlichting en laadpunten voor elektrische auto’s. Ondersteuning loopt van beleid, tot aanbesteding en management van de uitvoering, tot training en coaching. Reactie op / vragen over dit blog zijn welkom op: maarten@huurenergie.nl